Modetrends herfst-winter 2024

Wie me kent, weet dat mijn interieur pure nostalgie ademt. Zo gun ik authentieke stukken met vintage vibe een tweede leven door ze in een modern interieur te plaatsen. Het kleurenpallet dat de jaren 70 typeert is er eentje gebaseerd op diverse tinten van intens bordeaux, paars, oranje, roest, geel,….

Maar net zoals de vacht van mijn geliefde Golden Oubi, passen herfstkleuren helaas niet bij mijn persoonlijk kleurtype. Toch is de liefde te groot 😊 En vind ik het een match made in heaven!

Kleurenanalyse geeft inzicht in welke kleuren flatteren

Dat geldt net zo voor je persoonlijk kleurenpalet. Heb je onlangs een kleurenanalyse laten uitvoeren en blijkt daaruit dat je een herfst-, lente-, zomer- of wintertype bent? Ga dan zeker voor kleding in kleuren, die aansluiten bij je teint.

Dankzij een persoonlijke kleuranalyse krijg je inzicht in welke kleuren je flatteren. Dit kan je helpen bewuste keuzes te maken als je gaat shoppen. Kleur in kleding weerspiegelt immers onze persoonlijkheid én stijl. Maar bovenal zetten de juiste kleuren je natuurlijke schoonheid in de verf, waardoor je er fris, stralend en zelfverzekerd uitziet.

Vermijd miskopen dankzij persoonlijke styling

Volg echter niet slaafs de kleuren op de kleurkaart:

  • Vermijd je teleurstelling! Helaas vallen niet alle modekleuren per definitie binnen jouw pallet.
  • De impact van kleur is het grootst op je gelaat.
    • Kies vooral bovenstukken of accessoires, die binnen je kleurenpallet vallen
    • Ga voor een blouse, pull, vest, sjaal, muts of shirt in een tint die je doet stralen
  • Heb je de indruk dat je gelaat grauw wordt als je specifieke kleuren draagt?
    • Dat kan! In dat geval gaat het vaak om de intensiteit en kleine nuances in kleur.
    • Ben je toch fan van een specifieke tint? Ga er dan toch voor en omzeil onheil.
      • Counter de vragen “Ben je moe, ziek of is het je dag niet?”
      • Voeg de kleur die je graag ziet, maar misschien niet in je pallet zit, toch toe
        • Dit a.d.h.v. accenten in de vorm van juwelen, schoenen, handtassen, een toffe rok of broek, een sjaal,….

Kortom, wees creatief en mix & match naar hartenlust. Dat is pas gedurfd stralen ✨ Is kleur en styling echter niet aan jou besteed? Dan help ik je met veel plezier tijdens een persoonlijke shopping.

Kom in alle rust de nieuwe collectie voor deze herfst en winter ontdekken. Ik adviseer maximaal en geef je de kans om in alle rust verschillende snits, kleuren, modellen,… te passen. Het doel: bewuste keuzes maken met slow fashion van Belgische en Nederlandse makelij, die ook de komende jaren hip en trendy ogen.

De najaar trends voor 2024 in een notendop

Wie “winter” zegt, zegt wellicht automatisch:

  •  “Kille en donkere dagen”
  •  “Koude temperaturen”
  •  “Fashion in een somber kleurenpallet“

Niets daarvan! Ook dit najaar zien we de see through trend weer verschijnen, waarbij  knappe lingerie op de voorgrond treedt. Hou je je graag tijdens kille dagen warm? Dan kan dit in cosy knits, hippe debardeurs – waaronder een fantastische blouse komt piepen – en  fur jackets.

Qua kleuren zetten we de trend van deze zomer verder met smaragd en fel groen. Maar ook metallics blijven hoge toppen scoren! Tone het geheel down met camel, grijs, night blue of elegant black. Of ga voor elegante ruiten. Get inspired and shop de look in de winkel of online.

Kijk je liever eerst even de kat uit de boom? Hou dan zeker de Facebook of Instagram pagina van Belle Louise Boutique in de gaten voor alle nieuwigheden en activiteiten!

Contacteer Belle Louise Boutique